اگر بخواهیم مجلات بینالمللی را از نظر درجه و اعتبار بررسی کنیم، بایستی تفاوت مؤسسات اصلی نمایهکننده (ایندکس) مجلات را بدانیم. در حالت کلی چهار ایندکس کننده معتبر بینالمللی در علوم مختلف عبارتند از :
شرکت تامسون رویترز (Thomson Reuters)،
شرکت الزویر (Scopus)،
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)،
پابمد(پزشکی) (PubMed).
• مجلات تامسون (ISI):
شرکت تامسون رویترز (Thomson Reuters) یک شرکت چند ملیتی رسانههای گروهی است که زیر مجموعههایی دارد که یکی از این زیر مجموعهها پایگاه Web of Science میباشد. پایگاه (Web of Science (WoSS یک نمایۀ استنادی علمی است که توسط تامسون رویترز ایجاد شده است که جستجوی استنادی جامع را فراهم میکند. بهصورت عامیانه و متداول مقالاتی که در این پایگاه نمایه میشوند، به مقالات ISI شهرت یافتهاند. WoS دو نوع مجله دارد که یکی دارای ایمپکت فاکتور بوده و دیگری بدون ایمپکت فاکتور هستند. به مجلاتی از WoS که دارای ایمپکت فاکتور هستند مجلات JCR گفته میشود و به مجلات بدون ایمپکت فاکتور، مجلات ISI Listed گویند.
برای اطمینان از ایندکس بودن یک مجله در موسسه تامسون می توانید به آدرس سایت زیر مراجعه کنید:
اسکوپوس یکی از نمایههای استنادی معتبر و شناختهشده است که اطلاعات کتابشناختی حدود ۲۵میلیون سند را در خود جمعآوری کردهاست. اسکوپوس اطلاعات محصولات حدود ۵۰۰۰ناشر علمی را از سراسر جهان در خود جای داده است. در مجموع اسکوپوس اطلاعات ۱۶۵۰۰۰مجلۀ علمی-پژوهشی را در خود نمایه کردهاست. اسکوپوس (Scopus) یکی از محصولات شرکت الزویر (Elsevier) است که استفاده از اطلاعات آن نیاز به اشتراک و پرداخت هزینه دارد.
برای اطمینان از ایندکس بودن یک مجله در موسسه اسکوپوس میتوانید به آدرس سایت زیر مراجعه کنید:
پابمد (PubMed) مهمترین ابزار برای جستجوی پایگاه دادههای آزاد (دیتابیس) مدلاین است، که حاوی اطلاعات بیبلیوگرافی پژوهشی برای تمام رشتههای علوم پزشکی و زیستشناسی است. این دیتابیس تا سال ۲۰۰۸حاوی ۱۷میلیون عنوان بود که قدیمیترین آنها به سال ۱۸۶۵باز میگردد. پابمد مجموعهای از اطلاعات کیفی مرکز ملی اطلاعات زیستفناوری و سایر نهادها و سازمانهای دولتی حوزۀ سلامت ایالات متحده آمریکا است. این دیتابیس بهطور رایگان برای جهانیان قابل دسترس است.
برای اطمینان از ایندکس بودن یک مجله در پابمد میتوانید به آدرس سایت زیر مراجعه کنید:
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) یک سامانۀ اطلاعرسانی علمی است که در صدد تجزیه و تحلیل مجلات علمی کشورهای اسلامی براساس معیارهای علم سنجی معتبر اسلامی میباشد. پس از تامسون و اسکوپوس، ISC (پایگاه استنادی علوم جهان اسلام) سومین پایگاه استنادی برای سنجش عملکرد پژوهشی کشورها محسوب میشود که ۵٧ کشور در آن مشارکت دارند.
برای اطمینان از ایندکس بودن یک مجله در پایگاه ISC میتوانید به آدرس سایت زیر مراجعه کنید:
اکنون پس از بررسی اجمالی ایندکسهای معتبر بینالمللی، لازم است تا با ارزش و اعتبار این ایندکسها در ایران آشنا شویم، که ما در این قسمت ایندکسها را از بهترین به بدترین، به چهار سطح A+ و A و B و C تقسیمبندی می کنیم.
کلید واژه ها و برچسب ها: مشاوره و انجام و نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال دکتری+مشاوره و انجام و نگارش رساله دکتری+مشاوره و انجام پروژه های دانشگاهی+مشاوره و نگارش مقاله کنفرانسی+مشاوره و نگارش مقاله پژوهشی+مشاوره و+نگارش مقاله ترویجی+مشاوره و نگارش مقاله مروری+فرمت بندی مقاله+سابمیت مقاله+نگارش پایان نامه حقوق+نگارش رساله دکتری حقوق+نگارش رساله دکتری مدیریت+نگارش پایان نامه آموزش زبان انگلیسی+نگارش رساله دکتری آموزش زبان انگلیسی+نگارش پایان نامه ارشد مدیریت مالی +نگارش پروپوزال دکتری حسابداری+نگارش رساله دکتری حسابداری
موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان تضمین تعهد و پشتیبانی مستمر
بخش های اساسی یک مقاله پژوهشی به ترتیب عبارتند از:
عنوان، اسامی نویسندگان، چکیده، مقدمه، پیشینه تحقیق، روش تحقیق، نتایج، بحث و نتیجه گیری و منابع.
عنوان:
عنوان مقاله باید متناسب با موضوع، اهداف و نتایج پژوهش باشد و بتواند موضوع پژوهش را به طور خلاصه برای خواننده ارائه کند و تا حد امکان جامع و مانع و روشن باشد.
اسامی نویسندگان:
اسامی نویسندگان در زیر عنوان مقاله درج می شود که عموماً شامل نام و نام خانوادگی به همراه مرتبه علمی آن هاست.
عصاره مقاله پژوهشی است که با خواندن آن اطلاعات اساسی در خصوص پژوهش به خواننده منتقل می شود. معمولاً بین 150 تا 400 کلمه است. در چکیده ابتدا موضوع و یا هدف پژوهش توضیح داده می شود. آن گاه روش پژوهش که شامل جامعه، نمونه، روش اجرا، زمان و مکان اجرای پژوهش و ابزار جمع آوری داده ها است توضیح داده می شود و آن گاه شرح تحلیل یا نتایج کلی پژوهش انجام می گیرد.
مقدمه:
نکات اصلی و کلیدی که باید در مقدمه یک مقاله پژوهشی مورد توجه قرار بگیرد عبارتند از: موضوع یا مساله پژوهش، پیشینه پژوهش و هدف از انجام پژوهش که باید به صورت ساده و روشن ارائه شوند در واقع نویسنده باید در مقدمه به موارد ذیل به صورت شفاف بپردازد.
1- ضرورت، اهمیت و هدف از انجام پژوهش 2- تعریف دقیق اصطلاحات و مفاهیم به کار رفته در پژوهش 3- پیشینه پژوهش شامل مبانی نظری و تحقیقات انجام شده قبلی در زمینه پژوهش که در آن نقاط قوت و یا احیاناً ضعف این پژوهش ها تحلیل شود و چگونگی ارتباط آن ها با تحقیق حاضر مشخص گردد و تفاوت تحقیق حاضر با آن ها تبیین شود. 4- اهداف، سوالات یا فرضیاتی که تحقیق در پی پاسخ گویی به آن ها است.
روش تحقیق:
این قسمت از یک مقاله پژوهشی شامل توضیح در مورد نوع تحقیق (هم از جهت هدف در نظر گرفته شده برای پژوهش و هم از نظر روش انجام پژوهش)، متغیرهای مورد مطالعه و چگونگی کنترل آن ها، جامعه، نمونه، حجم نمونه و روش نمونه گیری، ابزار تحقیق و اعتبار واعتماد علمی ابزار تحقیق، روش گردآوری داده ها، نحوه انجام آزمایش ها، روشن نمودن میزان روایی و پایایی ابزار، روش تجزیه و تحلیل داده ها، آزمون های آماری و سیستم نرم افزاری به کار گرفته شده و توضیح در خصوص چگونگی مراحل انجام پژوهش است.
نتایج تحقیق:
این بخش بر اساس اهداف یا سؤالات ذکر شده در مقدمه بیان می شود و شامل ارائه گزارش یافته های کمی و کیفی حاصل از انجام پژوهش در قالب متن، جدول و نمودار می باشد.
بحث و نتیجه گیری:
در تدوین این بخش از مقاله باید به مباحث زیر به صورت دقیق و خلاصه پرداخته شود.
(1ذکر اهداف انجام پژوهش. 2) تبیین میزان ارتباط یافته های حاصل از پژوهش با اهداف در نظر گرفته شده از انجام پژوهش. 3) تعمیم پذیری یافته های پژوهش. 4) مقایسه یافته های پژوهش با دیگر تحقیقات انجام شده در ایران و جهان و ذکر دلایل احتمالی برای توافق یا عدم توافق بین نتایج. 5) محدودیت های پژوهش. 6) پیشنهاد برای کاربرد یافته ها و پژوهش های آینده در این خصوص. 7) نتیجه نهایی که از پژوهش حاصل شده است.
در هر پژوهشی به منظور تبیین موضوع پژوهش در هریک از قسمت های پژوهش از جمله در مقدمه، پیشینه نظری، نوع پژوهش و ابزار پژوهش و روایی و پایایی ابزار، نظرات و یافته های پژوهشی سایر پژوهشگران نیز به عنوان شاهد بر مدعا آورده می شود و در واقع یکی از ملاک های ارزشیابی یک مقاله علمی چگونگی استفاده از منابع دسته اول و بروز است، هر چه غنای علمی منابع استفاده شده در مقاله بیشتر و بهتر باشد مقاله از استحکام علمی بیشتری برخوردار است.
منابع قابل استناد
منابعی که در تنظیم یک مقاله پژوهشی می توان به آن ها استناد و از آن ها استفاده نمود به ترتیب اولویت به شرح ذیل هستند:
کتاب های منتشر شده در زمینه پژوهش مورد نظر: هرچه کتاب ها بروزتر و از منابع دانشگاهی و تحقیقاتی شناخته شده تر باشد و از وزن علمی بالاتری برخوردار باشد در پژوهش با اطمینان بیشتری می توان از آن ها استفاده نمود.
مقالات علمی منتشر شده در مجلات علمی-پژوهشی و علمی-ترویجی.
پایان نامه های دکتری و کارشناسی ارشد دانشجویان دانشگاه ها.
مقالات منتشر شده در همایش ها و کنفرانس های علمی معتبر.
سایت های علمی شبکه اینترنت.
لازم به ذکر است که مطالب منتشر شده در روزنامه ها و نشریات غیر علمی و غیر تخصصی قابل استناد و یا استفاده در یک پژوهش علمی و یا تنظیم یک مقاله پژوهشی نیستند.
کلید واژه ها و برچسب ها: مشاوره و انجام و نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال دکتری+مشاوره و انجام و نگارش رساله دکتری+مشاوره و انجام پروژه های دانشگاهی+مشاوره و نگارش مقاله کنفرانسی+مشاوره و نگارش مقاله پژوهشی+مشاوره و+نگارش مقاله ترویجی+مشاوره و نگارش مقاله مروری+فرمت بندی مقاله+سابمیت مقاله+نگارش پایان نامه حقوق+نگارش رساله دکتری حقوق+نگارش رساله دکتری مدیریت+نگارش پایان نامه آموزش زبان انگلیسی+نگارش رساله دکتری آموزش زبان انگلیسی+نگارش پایان نامه ارشد مدیریت مالی +نگارش پروپوزال دکتری حسابداری+نگارش رساله دکتری حسابداری
موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان 19994 تضمین تعهد و پشتیبانی مستمر مرکز جامع خدمات گسترده پژوهشی دانشگاهی
یکی از مهمترین المانهای نگارش یک مقاله علمی پژوهشی آشنایی با انواع مقاله های علمی پژوهشی و رعایت فرمت نوشتاری هر کدام از انواع آن است. رعایت فرمت صحیح هر کدام از انواع مقاله های علمی پژوهشی در گرفتن پذیرش جهت چاپ در مجلات معتبر، از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه به معرفی انواع مقاله های علمی پژوهشی و فرمت نوشتاری هر کدام خواهیم پرداخت.
مقاله های استدلالی
مقاله های تحلیلی
مقاله های توصیفی
مقاله های مقایسهای
مقاله های علت و معلولی
مقاله های گزارشی
مقاله های تفسیری
1- مقاله های استدلالی
مقاله های استدلالی دو روی یک مسئله بحث برانگیز را در یک مقاله به نمایش میگذارند. یک مقاله استدلالی خوب بایستی شامل استناداتی به محققانی که هر کدام از راه حلهای منطقی را با دلیل و برهان به نمایش میگذارند باشد و نکات مثبت و منفی هرکدام از تحلیلها را اشاره کند. نکته گیج کننده در این نوع از مقاله های این است که نویسنده ممکن است یکی از راه حلهای مطرح شده را بیشتر قبول داشته باشد ولی در نگارش خود بایستی بی طرف باشد و از بیان احساسات شخصی خودداری کند.
2- مقاله های تحلیلی
مقاله های تحلیلی شامل اطلاعاتی از منابع مختلف هستند ولی تمرکز آنها بر تحلیل دیدگاههای مختلف در رابطه با یک موضوع علمی، به جای بررسی یک دیدگاه معتبر است. نویسنده یک مقاله تحلیلی ممکن است روی یافتهها، روش تحقیق و یا نتایج محققان دیگر تمرکز کند و مقاله خود را با استفاده از خلاصهای از مقالات دیگر نگارش کند. نویسندگان این مقالات برای محققان آینده فرمتهای خاصی را برای انجام تحقیقات پیشنهاد خواهند کرد.
3- مقاله های توصیفی
مقاله های توصیفی اغلب توصیف مناسبی برای خود ارائه میدهند. نویسندگان این مقالات موضوع خود را از دیدگاه عملی توصیف میکنند که معمولاً این توصیف از هر گونه احساسات و یا تحمیل نظر نویسنده به دور هستند. با وجود این که مقالات علمی پژوهشی توصیفی شامل واقعیاتی از منابع مختلف خواهند بود، این اطلاعات بدون تفسیر باقی خواهند ماند و نویسنده تنها به بیان نتایج محققان دیگر بسنده خواهد کرد. نوشتن یک مقاله علمی پژوهشی از نوع توصیفی به خصوص برای محققانی که علاقه دارند نظر خود را در رابطه با مسائل مختلف بیان کنند مشکل خواهد بود؛ با این وجود نگارش یک مقاله توصیفی خوب، میتواند استایل اطلاعاتی با ارزشی را برای بحثها و تفسیرهای دیگران در رابطه با موضوع فراهم کند.
4- مقاله های مقایسهای
مقاله های مقایسهای اغلب برای مقایسه دو نویسنده مختلف و یا داستانهایی در یک ژانر مشخص به کار میروند. این مقاله های ممکن است در علوم اجتماعی برای مقایسه دو دیدگاه مختلف کاربرد داشته باشد. همچنین در فلسفه از این نوع مقالات برای مقایسه دو طرز فکر از چارچوبهای فلسفی مختلف استفاده میکنند. حتی محققان در تحقیقات کسب و کاری این نوع مقالات را به عنوان مثال برای مقایسه دو استایل رهبری مختلف به کار میبرند. نکته مهم در رابطه با مقاله علمی پژوهشی از نوع مقایسهای این است که نویسنده بایستی در عین حال که دو دیدگاه مختلف را به طور خلاصه مطرح میکند، قسمت عمده مقاله را به بیان نطرات خود در مقایسه دو دیدگاه اختصاص دهد. مقاله های مقایسهای اغلب برای مقایسه دو نویسنده مختلف و یا داستانهایی در یک ژانر مشخص به کار میروند.
5- مقاله های علت معلولی
مقاله های علت معلولی از انواع مقاله های علمی پژوهشی نتایج ممکن یا قابل انتظار برای یک اقدام و یا سیاست خاص را در یک توالی منطقی پی گیری میکنند. این پی گیری بایستی به گونهای انجام پذیرد که مخاطب بتواند به راحتی آن را دنبال کند. یک مقاله علت معلولی خوب که در آموزش و یا کسب و کار قابل استفاده باشد، بایستی بتواند علاوه بر بیان نتایج احتمالی برای یک اقدام خاص، درصد احتمالی وقوع هر کدام از نتایج مطرح شده را نیز با توجه به روند منطقی نتیجهگیریها برای مخاطبان ارائه دهد.
6- مقاله های گزارشی
مقاله های گزارشی اغلب به صورت یک یادداشت و یا فرمت کسب و کار ارائه میشوند و هدف از نگارش آنها معمولاً ارائه یک موقعیت مناسب به عنوان مطالعه موردی و یا case study است. به عنوان مثال یک مقاله گزارشی ممکن است از طرف یک استاد برای نویسنده سفارش داده شده باشد تا نویسنده بتواند مشکل کلیدی در یک سناریوی کاری یا مطرح کند .
7- مقاله های تفسیری
مقاله های تفسیری از انواع مقاله های علمی پژوهشی اغلب توسط اساتید برای دانشجویان سفارش داده میشوند. اساتید معمولاً از دانشجویان میخواهند تا با استفاده از دانش تئوری کسب شده در یک کورس آموزشی، بتوانند راه حل مناسبی را برای یک مطالعه موردی خاص مطرح کنند.
موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان تضمین تعهد و پشتیبانی مستمر
پیشگفتار ممکن است برای معرفی یک کار علمی اعم از کتاب، مقاله یا پایان نامه به کار رود. پیشگفتار بایستی اطلاعاتی را در رابطه با پیش زمینه شما به منظور اثبات اعتبار خود برای مخاطب و همچنین علت نوشتن متن علمی حاضر باشد. در نگاه اول ممکن است نوشتن پیشگفتار کار دشواری به نظر آید، ولی نوشتن آن باعث میشود مخاطب شما قبل از مطالعه متن، اطلاعات کافی را در رابطه با آن به دست آورد. در صورتی که با قالبهای از پیش تعیین شده سعی در نگارش پیشگفتار داشته باشید، تهیه پیشگفتار کار سادهای خواهد بود. در این مطلب قصد داریم به معرفی پیشگفتار و به طور اختصاصی به معرفی پیشگفتار پایان نامه بپردازیم و نکات نگارش آن را مرور کنیم.
1- پیش زمینه خود را معرفی کنید.
در این قسمت شما میتوانید خواننده را با پیش زمینه تخصصی و تحصیلی خود آشنا سازید.
در صورت نیاز مدارک خود را ارائه دهید. به عنوان مثال در صورتی که د حال نگارش کتابی در زمینه اختلال دو قطبی هستید، بایستی خواننده را مطمئن سازید که قبلا در زمینه روانشناسی تحصیل کردهاید.
2- علت و یا انگیزه خود را از انجام تحقیقات مشخص سازید.
ممکن است خواننده علاقه داشته باشد بداند چه کسی شما را برای انتخاب چنین موضوعی تشویق کرده است. همچنین ممکن است خود شما علاقه داشته باشید تا روند انتخاب موضوع خود را با خواننده در میان بگذارید تا در فهم بقیه مطالب وی را یاری کنید. با این حال نوشتن این بخش اختیاری است و ضرورتی برای معرفی مشوق یا انگیزه انتخاب تحقیقات حاضر برای خواننده وجود ندارد.
3- علت اهمیت متن خود را برای مخاطب توضیح دهید.
چرا خواننده بایستی متن شما را مطالعه کند؟ چه چیزی مطلب شما را با ارزش ساخته است؟ پاسخ به این سوالات را در پیشگفتار خود بگنجانید. این کار به خواننده کمک میکند تا خلاءهایی را که شما برای پر کردن آنها تلاش میکنید درک کند و متوجه شود با مطالعه مطلب حاضر چه اطلاعاتی را به دست خواهد آورد.
4- مخاطب هدف خود را مشخص سازید.
این کار به خواننده کمک میکند تا بداند آیا مطلب حاضر برای وی مفید خواهد بود یا خیر. با وجود این که شما قصد دارید مخاطبان بیشتری را برای نوشته خود جلب کنید، در صورت مشخص کردن مخاطبین هدف خود، از ناامید شدن خوانندگان جلوگیری میکنید.
5- برای خواننده مختصری از اطلاعاتی را که با خواندن متن شما کسب خواهد کرد، ارائه دهید.
این کار به خواننده کمک خواهد کرد تا انتظارات خود را از مطالعه مطلب شما شکل دهد. همچنین نکات مهم در متن را برای خوانندگان برجستهتر خواهد ساخت. در حالت کلی این کار به شما کمک میکند تا بتوانید پیام خود را به طور موثرتری برای مخاطبان انتال دهید.
6- بینش جالبی از متن را برای مخاطب انتقال دهید.
ممکن است شما بخواهید جزئیات بیشتری را در رابطه با تحقیقات خود با خواننده در میان بگذارید (انجام این کار کاملاً اختیاری است). ممکن است احساس کنید برخی اطلاعات برای خواننده جالب خواهد بود و یا برای درک بیشتر متن به وی کمک خواهد کرد. در صورتی که شما قصد انتقال چنین اطلاعاتی را برای خواننده تحقیق خود دارید، پیشگفتار مکان مناسبی برای ارائه این اطلاعات خواهد بود.
7- در صورت نیاز از افراد خاصی که شما را یاری کردهاند قدردانی کنید.
ممکن است شما بخواهید تا از افرادی که در انجام تحقیقات و یا نگارش و ویرایش متن تحقیق به شما یاری رساندهاند قدردانی کنید. این قدردانیها میتوانند در قسمت پیشگفتار گنجانده شوند.
قدردانی از افرادی که شما را در انجام تحقیقات یاری کردهاند، در قسمت پیشگفتار انجام میگیرد.
کلید واژه ها و برچسب ها: مشاوره و انجام و نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال دکتری+مشاوره و انجام و نگارش رساله دکتری+مشاوره و انجام پروژه های دانشگاهی+مشاوره و نگارش مقاله کنفرانسی+مشاوره و نگارش مقاله پژوهشی+مشاوره و+نگارش مقاله ترویجی+مشاوره و نگارش مقاله مروری+فرمت بندی مقاله+سابمیت مقاله+نگارش پایان نامه حقوق+نگارش رساله دکتری حقوق+نگارش رساله دکتری مدیریت+نگارش پایان نامه آموزش زبان انگلیسی+نگارش رساله دکتری آموزش زبان انگلیسی+نگارش پایان نامه ارشد مدیریت مالی +نگارش پروپوزال دکتری حسابداری+نگارش رساله دکتری حسابداری
موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان تضمین تعهد و پشتیبانی مستمر
1- پیشگفتار خود را مرور کنید و خطاهای احتمالی در نگارش آن را مشخص سازید.
نوشته خوب همواره با اصلاحاتی همراه است. بنابراین از ویرایش و تصحیح متن پیشگفتار خود اطمینان حاصل کنید. نکاتی که در این راستا بایستی به آن توجه کنید به ترتیب زیر است:
ساختار جملات
خوانایی بالا
اجزای جملات
ایرادات نگارشی و املایی
مشکلات انتخاب کلمات
2- از یک دوست یا همکار مورد اعتماد بخواهید تا پیشگفتار شما را مطالعه کند.
به علت این که شما از اطلاعاتی که قصد انتقال آن را دارید آگاه هستید، افراد دیگر بهتر از شما میتوانند متن نگارش شده شما را ویرایش کنند. از شخصی که متن شما را مطالعه خواهد کرد بخواهید تا ایرادات احتمالی را برای شما یادداشت کند تا بتوانید آنها را تصحیح کنید.
3- پیشگفتار خود را با توجه به بازخورد کسب شده تصحیح کنید.
با استفاده از فیدبک کسب شده از دوستان یا همکاران و همچنین بازخوانی خود، بار دیگر متن را مرور کنید و در صورت نیاز ویرایش متن را انجام دهید. در نهایت خطاهای گرامری و املایی خود را تصحیح کنید.
4- بار دیگر پیشگفتار تهیه شده را مطالعه کنید.
متن خود را برای آخرین بار مرور کنید و ایرادات احتمالی در املا یا نگارش کلمات و جملات را ویرایش کنید. ممکن است مجبور شوید از شخص دیگری بخواهید تا متن شما را مرور کند.
کلید واژه ها و برچسب ها: مشاوره و انجام و نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال دکتری+مشاوره و انجام و نگارش رساله دکتری+مشاوره و انجام پروژه های دانشگاهی+مشاوره و نگارش مقاله کنفرانسی+مشاوره و نگارش مقاله پژوهشی+مشاوره و+نگارش مقاله ترویجی+مشاوره و نگارش مقاله مروری+فرمت بندی مقاله+سابمیت مقاله+نگارش پایان نامه حقوق+نگارش رساله دکتری حقوق+نگارش رساله دکتری مدیریت+نگارش پایان نامه آموزش زبان انگلیسی+نگارش رساله دکتری آموزش زبان انگلیسی+نگارش پایان نامه ارشد مدیریت مالی +نگارش پروپوزال دکتری حسابداری+نگارش رساله دکتری حسابداری
یکی از نکات کلیدی در انجام تحقیقات علمی نگارش یک پروپوزال مناسب است. فرمت صحیح نگارش پروپوزال ممکن است بسته به نوع تحقیق شما و یا سازمان یا دانشگاهی که تحقیقات برای آن سازماندهی شده است متفاوت است و شما بایستی برای اطلاع از این فرمت به راهنماییهای سازمان مربوط مراجعه کنید. با این وجود برخی نکات اصلی و پایهای جهت تهیه پروپوزال وجود دارد که در اغلب موارد یکسان است. در این مطلب قصد داریم با ارائه این نکات اصلی نحوه نوشتن پروپوزال را برای محققان تسهیل کنیم.
نگارش یک پروپوزال مناسب ممکن است مدت زمان زیادی را از شما بگیرد. یک پروپوزال خوب بایستی بتواند اصل تحقیق را به خوبی برای مخاطبان معرفی کند و اهمیت موضوع را برای آنها مشخص سازد. در ادامه به توضیح مختصری در رابطه با نحوه نوشتن پروپوزال پرداختهایم.
عنوان انتخابی برای تحقیق بسته به نوع تحقیق متفاوت است ولی در حالت کلی عنوان تحقیق بایستی مختصر و مفید باشد. مخاطبان بایستی بتوانند با مشاهده عنوان تحقیق، موضوع مورد مطالعه شما را تا حدودی درک کنند و انتظارات خود را از مطالعه مطالب شما شکل دهند. همچنین موضوع انتخابی بایستی دقیق و واضح باشد تا در صورت جستجوی عبارات مشخص توسط مخاطبان، نتیجه درستی ارائه داده شود.
برخی نکات اساسی و پایهای در نحوه نوشتن پروپوزال وجود دارد که در نگارش و تدوین پروپوزال توسط محقق بایستی مد نظر قرار گیرند.
۲- صفحه عنوان را تهیه کنید.
صفحه عنوان معرفی کننده نام تحقیق، نام محقق و سازمان یا دانشگاه مربوط است.
هر سازمان و دانشگاه فرمت خاصی برای تهیه این صفحه دارد، میتوانید با مراجعه به سایت دانشگاه خود فرمت پروپزال مربوطه را دانلود کنید.
برای هر صفحه بایستی یک بالانویس که توضیح مختصری از صفحه مربوط است، تهیه شود.
صفحات بایستی به فرم مورد قبول هر سازمان شماره گذاری شوند.
۳- پروپوزال را در قسمت چکیده خلاصه نویسی کنید.
چکیده خلاصهای از مسئله مد نظر تحقیقات است. در این بخش همچنین بایستی راه حل پیشنهادی و اهداف تحقیق ذکر شوند. تعداد کلمات چکیده معمولا بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ کلمه خواهد بود.
۴- لیست کلمات کلیدی را که در پروپوزال شما به کار خواهد رفت، تهیه کنید.
به تعداد ۴ یا ۵ کلمه کلیدی انتخاب کنید که بتوانند نکات مهم تحقیقات شما را برای مخاطبان انعکاس دهند. کیووردها یا همان کلمات کلیدی بایستی از عباراتی انتخاب شوند که جستجوی بیشتری نسبت به بقیه دارند. انتخاب کلمات کلیدی مناسب به دیده شدن بیشتر تحقیق شما کمک خواهد کرد. کلمات کلیدی میتوانند یک کلمه یا عبارتی متشکل از ۲ الی ۴ کلمه باشند.
۵- فهرست مطالب را درج کنید.
فهرست پروپوزال معمولاً در صفحه سوم آن جای میگیرد و لیستی از بخشهای مهم پروپوزال را برای مخاطبان ارائه میدهد.
پروپوزالهای کوتاه که بیش از چند صفحه نیستند، نیاز به تهیه فهرست ندارند.
برای پروپوزالهای طولانی علاوه بر تهیه فهرست مطالب، تهیه فهرستی از جداول و تصاویر نیز ضروری است.
تمام بخشها و تقسیم بندیهای اصلی پروپوزال بایستی در فهرست نام برده شوند.
۶- شروع به نوشتن مقدمه کنید.
مقدمه بایستی شامل بیان مسئله، هدف تحقیق و اهمیت تحقیق باشد.
مقدمه: مقدمه شامل یک متن کوتاه در رابطه با تحقیق و همچنین تئوری اصلی شکل دهنده تحقیقات خواهد بود.
بیان مسئله: بخش بیان مسئله از مقدمه تحقیق بایستی به این سوال پاسخ دهد: “چرا باید این تحقیق انجام شود و چه مسائل جدیدی بعد از انجام این تحقیق برای جامعه علمی تعریف خواهد شد؟”
اهداف تحقیق: بخش اهداف تحقیق از مقدمه تحقیق، هدف تحقیق را با یک عبارت دقیق مشخص میسازد.
اهمیت تحقیق: بخش اهمیت تحقیق از مقدمه تحقیق، به این سوال پاسخ می دهد: “به چه دلیل حوزه تحقیقاتی شما حائز اهمیت است؟” این بخش همچنین نوع تحقیق را نیز مشخص میکند.
کلید واژه ها و برچسب ها: مشاوره و انجام و نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال دکتری+مشاوره و انجام و نگارش رساله دکتری+مشاوره و انجام پروژه های دانشگاهی+مشاوره و نگارش مقاله کنفرانسی+مشاوره و نگارش مقاله پژوهشی+مشاوره و+نگارش مقاله ترویجی+مشاوره و نگارش مقاله مروری+فرمت بندی مقاله+سابمیت مقاله+نگارش پایان نامه حقوق+نگارش رساله دکتری حقوق+نگارش رساله دکتری مدیریت+نگارش پایان نامه آموزش زبان انگلیسی+نگارش رساله دکتری آموزش زبان انگلیسی+نگارش پایان نامه ارشد مدیریت مالی +نگارش پروپوزال دکتری حسابداری+نگارش رساله دکتری حسابداری
نوشتن چکیده مناسب برای مقاله از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورت مناسب بودن چکیده مقاله، احتمال گرفتن پذیرش و همچنین احتمال جذب مخاطبان برای مقاله بیشتر است. در این مطلب به بررسی انواع چکیده و نحوه نگارش آن خواهیم پرداخت.
در صورت مناسب بودن چکیده مقاله، احتمال گرفتن پذیرش و همچنین احتمال جذب مخاطبان برای مقاله بیشتر است. از این رو نوشتن چکیده از اهمیت بالایی برخوردار است.
1- تعریف چکیده مقاله
چکیده مقاله معمولا پاراگرافی در حدود ۳۰۰ کلمه یا کمتر است. یک چکیده مناسب بایستی موارد زیر را در بر گیرد:
هدف کلی تحقیق و مشکل یا مشکلات بررسی شده در مقاله
طراحی پایه تحقیقات
یافتههای اصلی و یا روندهایی که در طول تحقیقات و آنالیز نتایج تحقیق به دست آمده است.
خلاصه مختصری از تفاسیر و نتایج تحقیقات.
2- انواع چکیده مقاله
برای شروع نوشتن چکیده مقاله بایستی ابتدا نوع چکیده مورد نیاز خود را تشخیص دهید. در حالت کلی چهار نوع چکیده برای مقالات موجود است.
2-1- چکیده انتقادی
چکیده انتقادی، علاوه بر این که یک توضیح کلی در رابطه با یافتهها و اطلاعات تحقیق در اختیار مخاطبان قرار میدهد، ارزیابی یا نظریهای را در رابطه با در دسترس بودن و مناسب بودن تحقیقات، قابل اعتماد بودن آن و یا کامل بودن تحقیق در خود میگنجاند. محقق مقاله را مورد ارزیابی قرار میدهد و معمولاً آن را با کارهای دیگران که دارای موضوع مشابهی هستند، مقایسه میکند. چکیده انتقادی معمولاً شامل ۴۰۰ الی ۵۰۰ کلمه است. به ندرت ممکن است کسی برای چکیده مقاله خود از نوع چکیده انتقادی استفاده کند.
2-2- چکیده توصیفی
چکیده توصیفی، نوع اطلاعات موجود در کار را نمایش میدهد. این نوع چکیده هیچ ارزیابی و حتی نتیجه و یافتههای تحقیق را دربرنمیگیرد. این نوع از چکیده شامل کلمات کلیدی تحقیق و برخی اوقات هدف تحقیق، روش به کار گرفته شده در تحقیق و زمینه تخصصی آن را مشخص میکند. این نوع از چکیده در واقع ضرورتاً شامل خلاصهای از تحقیقات خواهد بود و ارائه اطلاعات دیگر اختیاری است. چکیده توصیفی معمولاً بسیار کوتاه است و شامل حداکثر ۱۰۰ کلمه خواهد بود.
2-3- چکیده حاوی اطلاعات (رایجترین نوع چکیده)
رایجترین نوع چکیده مقاله، ارائه چکیده حاوی اطلاعات است. این نوع از چکیده مقاله و اثر نویسنده را مورد انتقاد قرار نمیدهد ولی اطلاعات ارائه شده در آن بیشتر از چکیده توصیفی است. یک چکیده مناسب از این نوع میتواند در مواردی به عنوان جانشین خود مقاله کاربرد داشته باشد. محقق تمام مباحث اصلی و نتایج مهم و همچنین شواهد موجود در تحقیق را ارئه میدهد. چکیده حاوی اطلاعات علاوه بر این که شامل اطلاعاتی است که در چکیده توصیفی یافت میشود( هدف، روش تحقیق و حوزه تخصصی)، همچنین شامل یافتهها، نتایج و پیشنهاداتی برای محققان آینده خواهد بود. تعداد کلمات این نوع چکیده متفاوت است ولی معمولاً بیشتر از ۳۰۰ کلمه نخواهد بود.
2-4- چکیده برجسته
چکیده برجسته به طور اخص برای جلب نظر خواننده نسبت به مطالعه مقاله، تهیه میشود. در این نوع چکیده لزومی به ارائه تصویر کاملی از مقاله وجود ندارد و در واقع به طور هدفمندی این کار انجام نمیشود( تا خواننده را مجاب به خواندن تمام مقاله سازند). به دلایل مذکور این نوع از چکیده نمیتواند مستقل از مقاله و یا به عنوان جایگزینی برای مقاله به کار برده شود. استفاده از این نوع چکیده در کارهای حرفهای و آکادمیک به ندرت قابل مشاهده است.
موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان تضمین تعهد و پشتیبانی مستمر
1- پیشگفتار خود را پس از نگارش کامل مقاله، پایان نامه و یا کتاب شروع کنید.
در صورتی که هنوز نگارش متن خود را به پایان نرساندهاید، نوشتن پیشگفتار کار بسیار مشکلی خواهد بود. بنابراین نگارش پیشگفتار را به پایان نگارش متن تحقیق موکول کنید تا مجبور به دوباره نویسی نشوید.
2- اطلاعات مورد نیاز برای متن مورد نظر خود را مرور کنید.
ممکن است شما قصد داشته باشید پیشگفتاری برای کتاب، مقاله و یا پایان نامه تهیه کنید. هر کدام از این موارد فرمت خاصی را برای نگارش دارند که بایستی آن را رعایت کنید.
در صورتی که قصد انتشار متن خود را در یک انتشارات به خصوص دارید، از آنها فرمت مورد نظر را سوال کنید.
برای یک مقاله، به راهنمای نویسندگان مجله مد نظر خود مراجعه کنید و یا با ویرایشگر مجله در تماس باشید.
برای نگارش پیشگفتار پایان نامه از فرمت تعیین شده توسط دانشگاه خود استفاده کنید. اکثر دانشگاهها تمپلت نگارش پیشگفتار پایان نامه را نیز در سایت دانشگاه قرار میدهند.
3- خواننده را به طور مستقیم راهنمایی کنید.
پیشگفتار با بخشهای دیگر پایان نامه یا هر متن علمی دیگر متفاوت است. معمولاً این بخش نسبت به بخشهای دیگر غیر رسمیتر نگارش میشود. به نحوی که گویا شما مکالمه کوتاهی با خواننده متن قبل از شروع به مطالعه متن را دارید. از پیشگفتار به عنوان فرصتی برای ایجاد ارتباط با خواننده بهره ببرید.
4- از قرار دادن اطلاعات مهم تنها در پیشگفتار پرهیز کنید.
احتمال این که خواننده بدون مطالعه پیشگفتار شما مستقیماً به مطالعه متن شما بپردازد، وجود دارد. بنابراین مطمئن باشید در صورتی که اطلاعات مهمی را در این بخش قرار دادهاید، حتماً آن را در بخش دیگری تکرار کنید تا خواننده آن را از دست ندهد.
5- سعی کنید پیشگفتار شما در کمتر از دو صفحه بگنجد.
بهتر است پیشگفتار شما مختصر و مفید باشد. در این قسمت بایستی از ارائه اطلاعات غیرضروری پرهیز شود و پیشگفتار نهایتا در دو صفحه خلاصه شود. با این وجود اجباری برای این موضوع وجود ندارد و در صورتی که قصد داشته باشید اطلاعات مهمی را با خواننده در میان بگذارید، میتوانید این بخش را طولانیتر کنید.
کلید واژه ها و برچسب ها: مشاوره و انجام و نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال دکتری+مشاوره و انجام و نگارش رساله دکتری+مشاوره و انجام پروژه های دانشگاهی+مشاوره و نگارش مقاله کنفرانسی+مشاوره و نگارش مقاله پژوهشی+مشاوره و+نگارش مقاله ترویجی+مشاوره و نگارش مقاله مروری+فرمت بندی مقاله+سابمیت مقاله+نگارش پایان نامه حقوق+نگارش رساله دکتری حقوق+نگارش رساله دکتری مدیریت+نگارش پایان نامه آموزش زبان انگلیسی+نگارش رساله دکتری آموزش زبان انگلیسی+نگارش پایان نامه ارشد مدیریت مالی +نگارش پروپوزال دکتری حسابداری+نگارش رساله دکتری حسابداری
موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان تضمین تعهد و پشتیبانی مستمر
نوشتن را با قسمتهای آسان تر شروع کنید…شگفت آور است.
"افراد زیادی بر این باورند که یک پایان نامه باید به ترتیبی نوشته شود که بلافاصله چاپ و خوانده شود". (استل ام.فیلیپس و دی.اس.پاگ، چگونه دکتری بگیریم ۱۹۹۴)
درواقع همه چیزهایی که در مورد نوشتن و تجدید نظر کردن یک تحقیق گفته شده است، برای یک پایان نامه هم به کار میرود. بسیاری از بحث هایی که الان مطرح میشوند، برای پروژه های زیر لیسانس نیز به کار میروند.
اهداف پایان نامه
اهداف یک پایان نامه، بسته به نوع درجه (کارشناسی یا دکترا) و موسسه ی سفارش دهنده آن تغییر می کند. یک پایان نامه می تواند با یک یا چند معیار زیر، ارزیابی شود:
نشان دهد که دانشجو متن تحقیق را خوانده و درک کرده است.
فراهم کردن مدرکی که نشان دهد دانشجو قادر به انجام تحقیقات پایه ای است.
نشان دهد که دانشجو تحقیق اصلی را انجام داده است.
سهم قابل توجهی در آن زمینه نمایش دهد.
ارزشمند است که پایان نامه با آن چه مورد انتظار موسسه ی شماست، هماهنگی داشته باشد.
محتویپایان نامه در موارد زیادی با مقاله تفاوت دارد:
- یک پایان نامه متکی به خود است. خواننده را به مرجع دیگری برای حل جزئیات یا تحلیل بیشتر، هدایت نمی کند.
- یک پایان نامه به صورت یک کتاب، به فصل ها و سپس به بخش های مختلفی تقسیم می شود.
- ممکن است یک پایان نامه روی بیشتر از یک عنوان متمرکز شود.
- یک پایان نامه معمولا طولانی تر از یک مقاله است.
- اولین خوانندگان (و شاید تنها خوانندگان) یک پایان نامه، داوران آن هستند و آن را دست کم با توجهی که داوران یک مقاله دارند خواهند خواند.
اصولا در یک پایان نامه، باید همه جزئیات تا حد امکان آورده شود. شرح و اثبات مفهوم موضوع و عبارت هایی مانند “ به آسانی نشان داده می شود “ و “ ما برهان را حذف می کنیم “ که ممکن است شک برانگیز باشد، مهم است.
البته ممکن است ممتحنین این قبیل پرسش ها را در طول ارائه از شما بپرسند.
سعی کنید این قبیل سوالات ممتحنین را پیش بینی کنید. این به شما کمک میکند که تصمیم بگیرید از چقدر هر موضوع را بسط دهید.
در یک پایان نامه نباید مطالب غیر ضروری گنجانده شود. ولی نتایجی که معمولا ربطی به پایان نامه ندارند، می توانند در ضمیمه شرح داده شوند. این امر می تواند برای استفاده کننده های بعدی مفید باشد.
هیچ عدد “مطلوبی” از ماکزیمم صفحات که یک پایان نامه از آن پیروی کند وجود ندارد و در طول یک پایان نامه، تغییرات زیادی در تعداد صفحات، با به وجود آمدن موضوع های جدید، به وجود می آید.
در یک فصل و دو فصل اول، مسئله مطرح شده باید به صورت واضح توضیح داده شود. از شما انتظار می رود که به وسیله فراهم کردن یک خلاصه مهم از مطالب مربوطه، یک آگاهی منطقی از کار موجود روی موضوع را بیان کنید.
اگر بیشتر از یک راه حل برای حل مساله وجود دارد، انتخاب روش باید مشخص شود.
در انتهای پایان نامه، نتایج باید با دقت آورده شوند. طرح مسایل حل نشده و جهت های آینده برای تحقیقات، ایده خوبی است.
توجه کنید که یک پایان نامه لزوما نباید ایده های جدید یا نتایج پیشرفته را ارائه دهد.
وقتی که مقاله می نویسید، معمولا در مورد تکنیک های نوشتن بی تجربه هستید. بنابر این اجتناب کردن از ارتکاب غیر عمدی دزدی از تالیفات دیگران، بسیار مهم است.
اگر متنی را کلمه به کلمه از منبعی دیگر می نویسید، باید آن را داخل گیومه بگذارید و منبع آنرا ذکر کنید.
ممتحنین مخصوصا در مورد احتمال اینکه شما دزدی تالیفاتی کرده اید، هوشیار خواهند بود، پس مراقب باشید چنین اشتباهی نکنید.
ارائه
هر موسسه ای، قوانین خاص خود را برای ارائه پایان نامه دارد: صفحه، فونت، اندازه حاشیه، فاصله خطوط و طرح روی جلد همه از قوانین خاصی پیروی می کنند که عدم مطابقت پایان نامه با آن ها، ممکن است موجب رد ارائه شما شود.
لازم است صفحات شروع از یک شکل استاندارد پیروی کنند، مثلا شامل قسمت های زیر باشند:
صفحهء عنوان، شامل اسم نویسنده، عنوان، دانشکده، نوع درجه و سال ارائه باشد.
توضیحی در مورد این که این کار در درجه دیگری ارائه نشده است.
بیان حق چاپ و مالکیت معنوی اثر.
لیستی از یادداشت ها.
بیان مختصری از خط مشی تحقیق نویسنده.
بیان یک سری تصدیق ها و هدیه ها.
جدول محتویات.
لیست شکلها.
لیست جدولها.
و…ارائه
کتابخانه موسسه شما ممکن است پایان نامه های موفق قبلی را داشته باشد که شما می توانید آن ها را بررسی و با فرمت مورد نظر موسسه تطبیق دهید. اما مد نظر داشته باشید که احتمال دارد قوانین تغییر کرده باشند.
توصیه می شود که نوشتن پایان نامه را خیلی زود شروع کنید. قبل از اینکه دیر شود!
برای شروع می توانید در اوایل ماه های مطالعاتیتان، با پیش نویس چند فصل ابتدایی شروع کنید.
هم چنین باید فورا جمع آوری منابع برای کتاب نامه را شروع کنید.
یکی از دلایل زود شروع کردن نوشتن پیش زمینه ها این است که در شروع کار شما بسیار مجذوب هستید.
بهتر است پایان نامه را مرحله به مرحله در محیط word بنویسید که در هنگام جمع آوری کارتان راحت تر شود.
برخلاف یک مقاله، یک پایان نامه به وسیله ویرایشگر خوانده و تصحیح نمی شود، پس مهم است که قبل از ارائه، چندین بار پایان نامه را بخوانید.
بهتر است استاد پروژه شما و چند تن از دانشجویان نیز پایان نامه شما را بخوانند و نظرشان را بگویند.
دفاع کردن از یک تحقیق و پژوهش انجام شده مثلا پایان نامه
دفاع شفاهی به صورت های مختلف در کشورهای مختلف انجام می گیرد.
شاید مهم ترین قسمت دفاع، خواندن پایان نامه آماده است. ممکن است دفاع، هفته ها یا ماه ها بعد از تسلیم پایان نامه صورت بگیرد.
یکی از اهداف ممتحنین متعاقد کردن خودشان است که خود شما کاری که ادعای انجام دادن آن را می کنید انجام داده اید و آن را فهمیده اید.
مهم است که با دقت به سوال ها گوش کنید و چیزی را که از شما خواسته شده پاسخ دهید. اگر سوال را به درستی متوجه نشدید، از آن ها بخواهید سوالشان را تکرار کنند.
اگر ارائه شما در حدود ۴۰ یا ۵۰ دقیقه است، دقت کنید که زیادی وارد جزئیات نشوید.
در پایان توجه داشته باشید که یک ممتحن، به دقت پایان نامه شما را خوانده و در دفاع حضور داشته تا به اندازه کافی در مورد شما بداند و شما را برای تقاضای کار به مرجعی معرفی کند.
کلید واژه ها و برچسب ها: مشاوره و انجام و نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال دکتری+مشاوره و انجام و نگارش رساله دکتری+مشاوره و انجام پروژه های دانشگاهی+مشاوره و نگارش مقاله کنفرانسی+مشاوره و نگارش مقاله پژوهشی+مشاوره و+نگارش مقاله ترویجی+مشاوره و نگارش مقاله مروری+فرمت بندی مقاله+سابمیت مقاله+نگارش پایان نامه حقوق+نگارش رساله دکتری حقوق+نگارش رساله دکتری مدیریت+نگارش پایان نامه آموزش زبان انگلیسی+نگارش رساله دکتری آموزش زبان انگلیسی+نگارش پایان نامه ارشد مدیریت مالی +نگارش پروپوزال دکتری حسابداری+نگارش رساله دکتری حسابداری
موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان تضمین تعهد و پشتیبانی مستمر
همایشها و کنفرانسهای علمی-پژوهشی، از نظر سطح برگزاری در سطوح مختلف منطقهای، ملی، بینالمللی و دانشجویی برگزار میشوند. برای این که کنفرانس در هر یک از ردههای فوق قرار بگیرد، باید دارای ویژگیهای خاصی باشد.
از نظر تعریف عمومی میتوان گفت که همایش، گردهمایی است رسمی، متشکل از متخصصین و افراد با تجربه که در آن ضمن طرح تازههای علمی، نتایج تحقیقات و پژوهشهای انجام شده در موضوع علمی مشخص بهصورت ارائه مقاله، سخنرانی و پوستر برگزار میگردد و نتایج و دستاوردهای کنفرانس، بهصورت عمومی و رسمی منتشر گردد. کنگره دارای سخنرانان متعدد بوده و بهصورت دوره ای از یک تا پنج سال یکبار تکرار میگردد. طول مدت کنگره معمولاً سه روز یا بیشتر میباشد. برای برگزاری هر کنگره تشکیل تعدادی کمیتۀ تخصصی ضرورت دارد.
از نظر نامگذاری از واژههای متعددی مانند کنفرانس، همایش، گردهمایی، سمینار، کنگره، و سمپوزیوم استفاده میشود که از نظر فنی و اجرایی در حال حاضر در کشور ایران هیچ تفاوتی در این عناوین وجود ندارد و تعریف دقیق و مشخصی برای این واژهها انجام نپذیرفته است. لذا از نظر برگزاری، بهصورت مشخص و صریح میتوان گفت که هیچ تفاوتی بین انتخاب واژهها و عبارات فوق وجود ندارد و استفاده از عنوان کنگره، نشاندهندۀ بزرگتر بودن یا کوچکتر بودن و یا سطح اعتبار نیست. در پایگاه مرجع برگزاری کنفرانسها نیز، از کلیه عبارات فوق برای اشاره به یک جمع علمی استفاده میشود.
کنفرانسهایی که از نظر علمی و دریافت مقالات یا شرکتکنندگان جنبۀ کشوری داشته و برگزارکنندگان آن حداقل در سطح منطقهای فعالیت نموده و یا نتایج آن در سطح ملی قابل ارائه شده باشد، ملی خواهد بود.
نکته قابل ذکر این است که ارزش و اعتبار همایشهای بینالمللی بیشتر از همایشهای ملی است.
کلید واژه ها و برچسب ها: مشاوره و انجام و نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال دکتری+مشاوره و انجام و نگارش رساله دکتری+مشاوره و انجام پروژه های دانشگاهی+مشاوره و نگارش مقاله کنفرانسی+مشاوره و نگارش مقاله پژوهشی+مشاوره و+نگارش مقاله ترویجی+مشاوره و نگارش مقاله مروری+فرمت بندی مقاله+سابمیت مقاله+نگارش پایان نامه حقوق+نگارش رساله دکتری حقوق+نگارش رساله دکتری مدیریت+نگارش پایان نامه آموزش زبان انگلیسی+نگارش رساله دکتری آموزش زبان انگلیسی+نگارش پایان نامه ارشد مدیریت مالی +نگارش پروپوزال دکتری حسابداری+نگارش رساله دکتری حسابداری